top of page
Søk

Sommertanker

Når jeg kjenner lukta av sommerblomster og natur, da skjer det noe i hodet mitt. Er det i tillegg sol, varmt, og jeg har god tid, da kommer gode sommerminner fram, og jeg tenker på hvor fantastisk heldig jeg er. Er det noe du kan kjenne deg igjen i?


Jeg fikk netopp en kommentar på et av inspirasjonsbrevene jeg sender på mail. Personen fikk så lyst på et maleri som fikk henne til å tenke på gode minner.


Jeg selv burde hatt 🌼 et sommerbilde. Har malt fire bilder med abstrakte blomster. Det ene har jeg enda (se bilde til venstre). Og så er det jenta som blåser frøene av løvetannen (se bilde lenger ned i teksten). Jeg har egentlig tenkt på det som et vårbilde, men det kunne likegodt vært tidlig sommer. Det heter "I flytsonen"
Der er det godt å være.


Bildene er ikke av nyeste årgang, og ville sett annerledes ut om jeg malte de nå. De har sin plass i atelieret, og får oppmerksomhet med jevne mellomrom, så de treffer folk like mye nå som da de var nymalt.


Det er det gode med kunst.


Jeg for min del husker enda når jeg var liten, og vi lekte og plukka løvetann.


Vi lagde kranser. Vi tulla med å knipse blomsten i ansiktet til den andre når vi bad den andre lukte på.Få se om du liker smør, sa vi, og holdt blomsten under haka til den andre og så gudfargen spegle seg på huden -ja, du liker smør.


Vi blåste frøene av de. Hadde konkurranse om hvem som fikk de til å fly lengst. Av og til bare forsvant de opp i lufta....


Vi satte de i vann for å se når stilken krølla seg i vannet etter en stund.


Vi fikk saften fra stilken, og gult blomsterstøv fra blomsten på klærene, til mors fortvilelse.Ja, et bilde kan absolutt få frem gode minner.


Håper du har et slikt bilde 💛Sommerens inspirasjon og tipsliste om valg av veggkunst kan du få av meg ✔ Kunst som skaper minner er tatt med som et punkt på denne lista. Sjekk linken her.


Ønsker deg en fin sommer.

Anita Aardalsbakke

billedkunstner0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page