ANITA AARDALSBAKKE

Fargene har alltid vært viktige for meg. Da jeg begynte å male for flere år siden visste ikke hvor mye dette skulle få bety for meg. Her får jeg virkelig brukt mine kreative evner, som jeg setter så stor pris på, og har en stor og nesten barnlig glede av å jobbe med fargene. Bruker stort sett akrylmaling, og maler abstrakte bilder. Liker å bruke mye farger, da lys og farger en min største inspirasjonskilde. Ellers ønsker jeg å kunne  fortelle om livet og naturen. Fargene kan uttrykke mye, og treffe mange, på en annen måten enn ord.

 

Da jeg ikke har noen formell kunstutdannelse, er faktisk regnskapsfører av yrke, har jeg gått på mange kurs og lært forskjellige teknikker hovedsakelig i olje, akryl og litt tegning. 

Jeg er oppvokst på en gård på Jæren med utsikt over åpne havet, med mye vind, luft og lys. Det har nok preget meg på den måten at jeg liker det luftige, og friske farger. Nå bor jeg i Stavanger, våre tre barn er flyttet ut og startet sine egne liv. Min mann har alltid oppmuntret og støttet meg med malingen, og er en viktig del. i prosessen. Vi pleier å si at han er min manager.​

Design uten navn (11).png

Foto: Karina Lange

Tekster nettside (9).png
 

Det er viktig for meg at kunsten kan bety noe for andre, og gjøre en forskjell. Derfor er jeg så glad for at kunsten har, og er, brukt til fordel for ideelle organisasjoner. Tenk at min interesse for å skape kan bety noe.

Dessverre så begrenser helsa aktivitetsnivået mye mer enn hva jeg skulle ønske. Setter dermed veldig pris på timene jeg får ha i skapemodus og min mindfulness maleboble i atelieret. Det gjør godt for en kreativ sjel som tenker visuelt og får ideer som bare popper opp til stadighet.

Deler atelier og malefellesskap med andre kunstnere på Atelier Lyst i Randaberg. Her maler jeg og har fast utstillingsplass. 

Tekster nettside.png
K_Lange_21_06_ANITA_1533.jpg

Foto: Karina Lange

Tekster nettside farger rød.png
Transparange til bruk (5).png

Fargene er så fasinerende, og jeg inspireres også veldig av lyset. Jeg har stor glede av å lære om hvordan fargene oppfører seg, og vil gjerne komme der at jeg vet hvordan jeg skal blande meg fram til riktig farge og nyanse uten for mye prøving og feiling.

Visste du forresten at farger er lys? Innholdet i et malingsspann med tett lokk har altså ingen farge, det kommer frem når lokket åpnes og det kommer lys til. En farge ser også forskjellig ut i ulikt lys. Elektromagnetiske stråler. Spennende, ikke sant?

 

Fargene påvirker oss, og vi har vel alle våre favorittfarger, og liker forskjellig stil og uttrykk. Hva liker du? 

Jeg har veldig lyst å høre fra deg om du har noen spørsmål eller kjenner deg igjen i det jeg skriver!